Special Turer


Gryningsritt till havet. ca 2.5h

Upplev soluppgången vid havshorisonten med frukostmackan i ena handen och hästens i andra. Hanöbukten ger milsvidd utsikt om väderförhållandena är på vår sida. Detta är en lugn tur i skritt och tölt för att vi ska hinna känna in när naturen vaknar till liv så turen passar nybörjare – erfarna.
Tänk på att vi börjar tidigt och samlingstiden varierar beroende på vilket datum ni väljer så vid bokning får ni besked.
Utmärkt tur att kombinera med boende hos Ängdala camping och då har vi erbjudandet 10% paketrabatt.
Barn från 8år och med bra kunskaper kan följa med.

Pris: 1100kr/p

Under 2024 är denna turen möjlig mellan:
2 april till 3 maj . Börjar allt mellan 04.00-05.00
3 september till 28 oktober. Börjar allt mellan 05.00-06.30


Heldagstur 7h.

Denna tur rids under våren och hösten då vädret är svalare. Ridvana är ett krav, man ska vara mycket säker i sadeln och kunna hantera alla gångarter. Rittens väg är varierande i landskap och likaså tempot. Fikapaus och 1 lunchpaus. Full grupp på 6p krävs för att det ska vara möjligt så anmäl ert intresse med datum så försöker vi fylla upp gruppen.
Barn från 12 år med bra kunskaper får följa med.
Pris: 1900kr/p

planrade turer 2024:

31 mars Tunbyholm – Haväng
4 maj Haväng – Gyllebo
29 juni Gyllebo – Haväng
3 augusti Haväng – Gyllebo
5 oktober Gyllebo – Haväng
30 december Haväng – Tunbyholm


Mini escape all in med övernattning.

  • På eftermiddagen kl 15.00 har vi ca en 3h ritt ut till vår stuga. Hästarna tas om hand och går i hagen som ligger intill. Middag förbereds tillsammans och kvällen blir vad vi gör den till.
  • Frukost och ca kl 10.00 förbereder vi hästarna för hemfärd och har på ny rutt ca 3h ritt igen
  • Stugan har 3 sovrum fördelat på 2 dubbel sängar och 2 enkel sängar + bäddsoffa.
  • Allt ingår med lakan + handdukar
  • Endast minimal nödvändig packning av hygien produkter, pyjamas etc kan medtagas då vi har detta med på pack häst och evt egen liten ryggsäck.
  • Mat inom vegetariskt och laktos fritt ordnas vid behov. Övriga allergier som kräver extra ombesörjelse så tillkommer 150kr på ordinarie pris.

Full grupp på 6p krävs för att det ska vara möjligt så anmäl ert intresse med datum så försöker vi fylla upp gruppen.

        Pris: 2900kr/p


Några viktiga och informativa punkter att tänka på.

Betalning
Swish till 123 448 0 844
Förskottsbetalningen ska märkas med ditt boknings namn och ridningens datum.
Kontant betalning på plats med jämna pengar eller swish.
Faktura kan utföras till företag. +60 kr i avgift.

Avbokning
Efter bekräftelse är er bokning bindande. Skulle du få förhinder meddela detta senast 15 dagar innan utsatt tid. Avbokning 14 dagar innan debiteras med 50% av turens totala kostnad om ingen ersättare finns. Avbokning 5 dygn innan utsatt tid debiteras med full kostnad. Vid sjukdom krävs läkarintyg för att debitering ej ska gälla.

Viktgräns
Islandshästen har ett rykte om sig att vara en liten och stark häst. Men dom klarar inte för mycket så därför har vi en viktgräns på 85kg. En nybörjare påverkar hästen mer än en erfaren ryttare så skulle ni vara erfarna men är lite över viktgränsen så kontakta mig då jag har häst som klarar lite tyngre.

Klädsel och utrustning
Vi har hjälm att låna ut men har du egen hjälm eller väst så ta gärna med det.  Vi rekommenderar att ni har sköna och oömma kläder som passar väderleken (ej shorts eller jeans) och en sko eller känga med klack.

Väder
Vi rider i alla väder,  så även om det regnar eller blåser ställer jag inte in turen. Dock vid extremt väder som åska och storm så hör jag av mig till er minst 2h innan utsatt tid om vi behöver ställa in och bokar om till ny dag.

Försäkring
All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter. Vi gör allt för att ridningen ska ske så säkert som möjligt. Se över er egen olycksfallsförsäkring.

Smitta för hästarna
För er som rider eller tar med egen rid utrustning, ha gärna era kläder/skor/hjälm nytvättade/desinficerade och tvätta era kläder efteråt. Det är för att minska eventuell smittspridning. Våra hästar är vaccinerade mot influensa men tävlas aktivt och är på olika arrangemang.

För andra frågor eller om ni vill boka kan ni kontakta mig på turledare@gmail.com

Välkomna!