Naturridning

Viktigt att ni läser igenom all information.

Barn som vuxna, från att ni aldrig har suttit på häst till den erfarna ryttaren så är islandshästen en rolig och bra häst att rida. Vi anpassar alltid tempot efter era kunskaper. Vi hjälps åt under min ledning till att göra iordning hästarna inför ridningen vilket ingår i turens tidslängd.

Smågrupper upp till 6 personer och jag hjälper er med instruktioner från början till slut.

Jag erbjuder allt från pröva på till heldagsritter. Vilken ritt som är lämpligast för er kan ni läsa om härunder och är ni osäkra på något så ta kontakt. Är ni erfarna ryttare som vill göra nått verkligen minnesvärt så läs om våra special turer.

Vi utgår med ritterna från olika adresser beroende på årstid. Men det är alltid med en utgångspunkt på Österlen.
Vid bokning får ni reda på den aktuella adressen.

Länk till karta Listarum 120

Förfrågan om bokning med nedan angiven information sker till
turledare@gmail.com

 • Nanm och telefonnummer
 • Antal personer fördelat på vuxna/barn
 • Vilken ridtur och evt ridkunskaper
 • Vilka datum ni kan

1 h myspys

 • En tur som är anpassad för barn från ca 4 år upp till tonåren. Ni får borsta och lära känna er häst. Rundan varar ca 30 min i skritt med lite olika övningar och man rider barbacka. Obligatorist för Förälder/ansvarig vuxen till barnen som är med och hjälper till att leda.
  Pris: 400kr/p

1.5 h nybörjar tur

 • För er som inte har prövat att rida tidigare, vill känna på tölt för första gången, är osäker eller ringrostig efter många års uppehåll från ridning. Eller bara vill ha en kortare tur. Ridning går på grusväg i skogen, förbi hagar och fält. Anpassad tempo i skritt och tölt. Barn från 8 år med god ridvana får gärna följa med. Skötsel av hästarna och ca 1h ridning.
  Pris: 600kr/p


2 h skogstur

 • Passar ryttare som känner sig bekväma på hästryggen och kan grunderna i ridning. En fin tur genom skogen där vägarna varierar från grus till slingrande skogsstigar och längs sjön.  I ett varierat tempo utefter era erfarenheter njuter vi av skogen. Barn från 8 år med bra ridkunskaper får gärna följa med. Skötsel av hästarna och ca 1.5h ridning.
  Pris: 800kr/p

3 h skogs tur

 • För dom erfarna ryttarna som verkligen vill kunna rida i alla gångarter. En fin natur upplevelse där vägarna varierar sig och så även landskapet och miljön. Vi har en paus med fika och kall dryck och hästarna får en liten chans att vila upp sig en stund innan vi fortsätter vår färd. Vi anpassar tempot utefter gruppens erfarenhet. Barn från 10 år med mycket bra ridkunskaper får gärna följa med. Detta är min favorit tur då man hinner med så mycket! Skötsel av hästarna och ca 2h ridning.
  Pris: 1100kr/p


3 h strandritt.

Hav, sand, ridning i vattenbrynet, En riktig drömritt. Nästan som att få komma till Island.
God ridvana krävs, du ska vara trygg på hästryggen i samtliga grundgångarter.
Barn från 10 år med mycket bra ridkunskaper får gärna följa med.
Pris: 1300kr/p

Kan endast bokas under dessa datum år 2024:
1 april – 3 maj
30 juni – 2 augusti
6 oktober – 30 decemberNågra viktiga och informativa punkter att tänka på.

Betalning
Swish till 123 448 0 844
Förskottsbetalningen ska märkas med ditt boknings namn och ridningens datum.
Kontant betalning på plats med jämna pengar eller swish.
Faktura kan utföras till företag. +60 kr i avgift.

Avbokning
Efter bekräftelse är er bokning bindande. Skulle du få förhinder meddela detta senast 14 dagar innan utsatt tid. Efter det debiteras du med 50% av turens totala kostnad om ingen ersättare finns. Avbokning 7 dygn innan utsatt tid debiteras med full kostnad. Vid sjukdom krävs läkarintyg för att debitering ej ska gälla för berörd person.

Viktgräns
Islandshästen har ett rykte om sig att vara en liten och stark häst. Men dom klarar inte för mycket så därför har vi en viktgräns på 85kg. En nybörjare påverkar hästen mer än en erfaren ryttare så skulle ni vara erfarna men är lite över viktgränsen så kontakta mig då jag har häst som klarar lite tyngre.

Klädsel och utrustning
Vi har hjälm att låna ut men har du egen hjälm eller väst så ta gärna med det.  Vi rekommenderar att ni har sköna och oömma kläder som passar väderleken (ej shorts eller jeans) och en sko eller känga med klack.

Väder
Vi rider i alla väder,  så även om det regnar eller blåser ställer jag inte in turen. Dock vid extremt väder som åska och storm så hör jag av mig till er minst 2h innan utsatt tid om vi behöver ställa in och bokar om till ny dag.

Försäkring
All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter. Vi gör allt för att ridningen ska ske så säkert som möjligt. Se över er egen olycksfallsförsäkring.

Smitta för hästarna
För er som rider eller tar med egen rid utrustning, ha gärna era kläder/skor/hjälm nytvättade/desinficerade och tvätta era kläder efteråt. Det är för att minska eventuell smittspridning. Våra hästar är vaccinerade mot influensa men tävlas aktivt och är på olika arrangemang.

För andra frågor eller om ni vill boka kan ni kontakta mig på turledare@gmail.com

Välkomna!

Lämna ett svar